Hemsedal har fått sin egen Aquavit

Publisert av Morten Hasås den 12.12.20.

HEMSEDAL PREMIUM AQUAVIT, EN EKSLUSIV HELÅRSAKKEVITT

Hemsedal har nå fått sin egen akevitt.  Det er gründeren av Det Norske Brenneri, og "hemsedøling" gjennom mer en 30 år Odd J. Nelvik som står bak utgivelsen.  Akevitten er lagret på de beste sherry- og madeirafat.  Det er brukt lokale  vekster som skudd fra fjellbjørk og einebær, håndplukket under Harahorn, i tillegg til mange andre urter og vekster som karve, kanel, stjerneanis, appelsinskall og mynte for å nevne noe.

-Jeg har hatt god støtte fra mange Hemsedøler under utviklingen, og det har vært uttallige prøvesmakinger før vi kom til det endelige resultatet, forteller Nelvik.

Akevitten ble lansert på Vinmonopolet fredag 6. november (2020), og  ble presentert for en invitert forsamling og folk fra utelivsbransjen på Fyri Hotel.  Her fikk også ordfører Pål Rørby overrakt flaske nummer 1. 

Hemsedalsakevitten er en meget eksklusliv utgivelse.  Kun 2020 flaster er tappet og alle er nummerert.  Fjellnytt gir i sin desember utgave (2020) Hemsedalsakkevitten terningkast 6.

Fakta:

Lukt:  Tiltalende duft av mild karve, lakris, sitrus og vanilje, med tydelige madeiranoter.  Hint av mynte og skjokolade.

Smak:  Friskt anslag av sval karve og fersk sitrus.  Appelsinmarmelade og myk toffee.  Lang avslutning mot lakris, aprikos, vanilje og afrikansk sjokolade.

Farge:  Kobber

Ingedienser/råstoff:  100% norsk potetsprit og krydder.

Metode/lagring:  Lagret på fransk eik, sherry og madeirafat.

Volum/alkoholstyrke:  500 ml - 40%

Vinmonopol nr: 12396902

Pris:  Kr. 374,-

Følg linken nedenfor for å se Hemsedalsakkevitten på Vinmonopolets nettside:

Hemsedal Premium Aquavit | Norge | Land | Vinmonopolet